La importància d’un bon aïllament tèrmic - Habitat MalgratHabitat Malgrat

Notícies

Últimes novetats

La importància d’un bon aïllament tèrmic

aislamiento térmico

Setembre ha arribat i juntament amb ell s’apropen les èpoques de l’any més fredes, la tardor i l’hivern. Avui us parlarem de la importància que té un bon aïllament per fer front a qualsevol mena de temperatura.

 

Però, què és i per què serveix un aïllament? La veritable funció és ajudar a establir la temperatura desitjada al nostre habitatge fent que, no hi faci massa fred a l’hivern ni massa calor a l’estiu. A més, un altre avantatge que té l’aïllament tèrmic és que també funciona com aïllament acústic.

 

En el cas de que es vulgui dur a terme un aïllament, és important tenir en consideració quins són els elements tèrmics més adients per millorar l’aprofitament d’energia i per altra banda, la grandària que té el nostre habitatge. Un dels punts forts que proporciona l’aïllament és una considerable reducció en la factura de l’electricitat. Pot ser, que primerament, la inversió que s’ha de fer per preparar una casa pot semblar cara però amb el temps, aquesta es veurà recuperada i tindrà una certa eficiència amb relació al consum energètic, es pot arribar a estalviar fins a un 70% en la factura.

 

Alguns estudis confirmen que el nostre país és un dels que més demanda energètica té, això es podria disminuir si hi hagués un bon aïllament tèrmic a les cases. Actualment, el 99% dels habitatges té pèrdues innecessàries perquè no estan ben aïllades.

 

L’aïllament es pot instal·lar en qualsevol part que es desitgi però és recomanable que es posicioni en les parets i al sostre, ja que són les parts on hi ha més pèrdua de calor,  sent el terra la part que menys pèrdues ocasiona.

 

Com bé s’ha esmentat anteriorment, són molts els avantatges que ofereix un bon aïllament tèrmic, des d’una reducció de la factura energètica fins a una disminució de gasos d’efecte hivernacle. Tant si t’acabes de comprar una casa nova com si ja en tens una, és un dels aspectes que s’haurien de considerar de cara al futur.