Hisenda posa setge al lloguer turístic - Habitat MalgratHabitat Malgrat

Notícies

Últimes novetats

Hisenda posa setge al lloguer turístic

alquiler turistico

Per tal d’evitar el lloguer de vacances il·legal, el ministeri d’Hisenda ha creat un nou model en què tots els intermediaris en el lloguer de vacances hauran de presentar, tant particular com professional, en la seva declaració de la Renda.

El model 179 ja està registrat per al seu ús en el butlletí de l’Estat (BOE). També trobarem que dades s’han de proporcionar i amb quina periodicitat.

El motiu de la creació d’aquest nou model és prevenir el frau fiscal i el lloguer il·legal durant el període vacacional.

Cada trimestre haurem de presentar el model 179, encara que com a excepció, totes les intermediacions del 2018 s’hauran de presentar entre l’1 i el 31 de gener de 2019. Aquesta excepció es deu a disposar d’un termini d’adaptació al nou document. A partir de l’dia 1 de gener de 2019 el termini serà el de presentar el model un cop per trimestre.

Referent a la informació que sol·licita el document, haurem d’indicar:

  • Titular de l’habitatge
  • Referència cadastral de l’habitatge
  • Nº de dies de gaudi de l’habitatge amb finalitats turístiques
  • Import rebut
  • Contracte arrendament

D’aquesta manera, Hisenda intentarà disminuir el lloguer il·legal durant el període vacacional. En el cas que algun usuari no presentés la declaració i Hisenda enviarà un requeriment, la possible infracció podria ocasionar una multa que podria arribar als 600.000 €.

Habitat Malgrat disposem de professionals que el podran assessorar si desitgen llogar el seu habitatge. Poseu-vos en contacte per aclarir qualsevol dubte.