¿Em puc permetre una casa? - Habitat MalgratHabitat Malgrat

Notícies

Últimes novetats

¿Em puc permetre una casa?

casa

Aquesta és una qüestió que es replantegen molts dels habitants del nostre país però un informe publicat per Global Advisor de Ipsos ha arribat a la conclusió de què 7 de cada 10 espanyols ho veu poc probable. Tot i això, és ben cert que segons la localització on et trobis és molt més barat pagar una hipoteca que un lloguer.

Si en aquest moment estàs pensant a comprar una casa hi ha una sèrie d’aspectes que has de tenir en compte.

Un d’ells és tenir uns ingressos estables i que siguin elevats, ja que, en el moment de demanar un préstec al banc et demanaran proves per comprovar que tens uns ingressos estables, regulars i alts. Per altra banda, també és important que no hi hagi altres crèdits pendents perquè en un futur no es provoqui un sobreendeudament.

Una recomanació molt clara del Banc d’Espanya és que el més recomanable és no destinar més del 34% dels ingressos mensuals en pagar deutes.

És important comptar amb uns certs estalvis perquè en moltes ocasions el banc no finançarà el 100% del preu de l’habitatge. També s’han de tenir en compte els despeses de contribució de l’habitatge de la hipoteca i de la compravenda, això suposa uns despeses d’un 10% – 15% del valor de l’immoble.

Per saber si hem d’escollir una hipoteca de tipus fixe o variable hauríem de tenir en compte que, en el cas de ser de tipus variable el pagament de l’interès es basaria en l’Euríbor. S’hauria de calcular si es podria pagar  una mensualitat en el cas que l’Euríbor a 12 mesos es registrés entre un 2% – 3% (que és la mitja històrica que ha tingut). En el cas de sigui fixe, l’interès del préstec sempre serà constant i no canviarà. Actualment el tipus d’interès és del 2% tot i que en aquest cas les quotes seran més altes que les variables actualment.

Si vols comprar o llogar una casa, a Habitat Malgrat tenim el que busques, pots trobar allò que necessites dintre de la nostra pàgina web o contactant amb nosaltres.