Canvi d'armari, toca ordenar - Habitat MalgratHabitat Malgrat

Notícies

Últimes novetats

Canvi d’armari, toca ordenar

Ropa ordenada

La primavera ha arribat i el canvi d’armari és una tasca laboriosa que haurem de fer aviat, si és que no ho has fet ja.

Segur que has sentit parlar de Marie Kondo. És una empresària japonesa i consultora de l’organització. No hi ha habitació que se li resisteixi seguint les pautes que hi ha al seu llibre, amb el seu mètode infal·lible d’organització.

Si encara no coneixes ‘A endreçar, amb Marie Kondo!, avui et deixem els millors trucs perquè la teva casa sigui una casa de pel·lícula i on regni l’ordre.

Per començar amb aquest mètode d’organització, cal desprendre de coses que no ens aportin felicitat, no usem o simplement que ens quedin bé. Les podem donar o fins i tot reciclar. Tal com diu l’experta Kondo: “Deixar anar coses és encara més important que afegir-les.

Un cop ja ens hem desfet d’aquestes peces, som-hi! Comencem amb els trucs.

  1. Guardar les peces en vertical. Es veuen molt millor i l’espai s’aprofita molt millor.
  2. No separis la roba per temporades, ja que sempre és més pràctic tenir-ho tot a mà.
  3. No guardis per guardar, simplement queda’t amb el que realment t’encanta i no guardis la roba o complements pel simple fet que et doni pena llençar-los. Quan hagis acabat amb aquesta fase, segons el mètode, t’hauràs quedat amb un terç de la roba que tenies abans de començar.
  4. No a la roba penjada. Només penja la roba que necessita anar penjada perquè no s’arrugui, com camises i jaquetes. Agrupar la roba per categoria és la clau.
  5. No apilis la roba. Tots tenim tendència a emmagatzemar la roba per piles i així no som conscients del que tenim de peces. Fins i tot les peces voluminoses, com pot ser una tovallola, s’ha de guardar en vertical.
  6. Els mitjons. L’etern problema de perdre un o que es doni de si la part superior. M. Kondo diu que no els guardem fets una bola, sinó amb la seva parella i doblegats en vertical. Evita utilitzar solucions que venen en grans superfícies per emmagatzemar, ja que ocupen un espai molt útil dins l’armari.

 

Si ets un apassionat de l’ordre i vols seguir coneixent trucs, no et perdis el seu llibre de “La màgia de l’ordre” o la sèrie Marie Kondo a Netflix.