Arriba la nova llei hipotecària - Habitat MalgratHabitat Malgrat

Notícies

Últimes novetats

Arriba la nova llei hipotecària

Nueva ley hipotecaria

Des del dia 17 de juny, la nova llei hipotecària va arribar per quedar-se. Són moltes les novetats que porta amb si, però la més rellevant és l’estalvi de fins a 1000 € per a les persones que signin la hipoteca.

 

Les despeses de notaria, gestoria i registre, a partir d’ara, van a càrrec de les entitats bancàries, i és d’aquí, on el client es pot estalviar una bona xifra econòmica.

 

Es pretén protegir el consumidor i el banc assumeix totes les despeses a excepció de la taxació de l’habitatge. També es modifiquen els processos d’embargament, on fins ara n’hi havia prou amb que el client no fes front a 3 mesos del pagament de la seva hipoteca per començar a executar el desnonament. Amb la nova llei, els bancs estaran obligats a esperar que es compleixi un any d’impagaments per realitzar el desnonament i/o embargament.

 

S’abarateix l’amortització anticipada de la hipoteca, el client ha de signar davant notari que entén punt per punt les condicions de contracte amb l’entitat bancària i les famoses clàusules sòl queden revocades a un altre pla.

 

Tot això té una clara finalitat: evitar moments com els que s’han anat vivint al llarg dels anys amb sonats desnonaments i manifestacions a favor d’un habitatge digne de la mà de Stop Desnonaments.

 

És així, amb aquesta nova llei, que el Banc d’Espanya confia que la nova llei hipotecària faci més estricta en la concessió de préstecs. No obstant això, aquesta legislació suposa un sobre cost per als bancs que sens dubte ho resoldran endurint les condicions de crèdit als consumidors que volen adquirir una hipoteca.